Защо терапията с капките на д-р Бах е единствена и неповторима

Д-р Едуард Бах успява да създаде нещо неповторимо. Някои хора го определят и като магическо. През 1930 година известно списание отразява метода на извличане на цветовите есенции. Той комбинира четирите елемента по най-простия начин и точно затова успява да получи нещо уникално. Земята играе ролята на майката, въздухът дава храна на растението, огънят го насърчава да освободи лечебната си сила, а водата я събира и увеличава.

Важно е да се отбележи, че терапията с цветя на д-р Бах не убива растенията. Тя се различава от фитотерапията, която се изразява в лечение на болежки посредством цветя. Цветотерапията на Бах цели извличане на енергийния заряд и сила на растенията, които повишават добрите вибрационни честоти у човека. Помагат му да постигне хармония със себе си и да промени възгледите си за света в по-добра посока.

Трябва да се разбере, че в шишенцето няма да получите билка за лечение на нерви, бъбреци или стомах, а енергията на определено цвете, която съвпада с тази на болката, която изпитвате. Тази енергия взаимодейства с усещането ви. Положително въздействие върху него се отразява и върху физическата неразположеност.

Доста често болестта започва от ума и преминава във физическото ни тяло. Причината за отключването на състоянието ни е някъде в съзнанието и в дисхармонията, причинена в него. Когато равновесието в ума се върне, връща се и здравето на физическия организъм.

При терапията с капките на д-р Бах няма опасност от страничен ефект или влошаване на състоянието. Има есенции за всяка възраст, които не крият никакви рискове. За всички 65 години, през които цветотерапията на д-р Бах съществува, не е откри нито един страничен ефект от нея. Нека отбележим и че капките могат да се приемат заедно с традиционни лекарства или други методи на лечение. Едното не пречи на другото.

Целта на д-р Бах е била да създаде метод на лечение, който да бъде съвсем прост и лесен, за да може да се използва от всеки човек. Той е помогнал на хората да разберат, че те самите са отговорни за болестта си, че те я контролират и както са я създали, така могат да я унищожат. Няма смисъл от живот, изпълнени със страх и тревоги, особено когато знаем, че лек за болежките има и той се намира в самите нас.

Приемайки капките на д-р Бах, човек преоткрива себе си. Усещания като радост, спокойствие, чувство на удовлетвореност и лекота, се завръщат. Има прилив на енергия, жизненост, желание за живот. Подобрява се сънят, концентрацията, способността за справяне с всички ежедневни ангажименти. Умът се пречиства, а оттам и тялото.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *