Стратегията на д-р Едуард Бах за победа над проблемите

Ако се чудите дали да използвате цветните есенции на д-р Бах за лечение на своя проблем, вероятно вече сте прочели информация за метода, по който капките въздействат върху съзнанието, за начина на тяхното извличане и за използването на тяхната сила. Все пак може да ви е трудно да ги разберете и да им повярвате, особено ако не сте ги използвали.
Може да ви помогнат утвържденията или принципите, чието осъзнаване и разбиране биха победили болестта според д-р Бах. Те се основават на промяната, която трябва да възникне най-напред вътре у човека, а после да се прояви навън – като излекуване от болестта. Ето ги:

1.Научете се да разпознавате и осъзнавате собствените си недостатъци, допуснатите грешки и последствията, породени заради тях.

2.Макар случващото да не ви допада, не опитвайте да го надвиете, а се примирете с него, знаейки, че ще го изживеете. Просто го оставете зад себе си и гледайте на него като нещо вече отминало.

3.Запознайте се с цветето, което отговаря на вашия недостатък и породените от него емоционални или физически болежки. Започнете да приемате неговата есенция, за да противодействате на състоянието си.

4.Уповавайте се на Висшите сили, на вътрешното си Аз, което е по-извисено и мъдро. Погледнете с по-общ и позитивен поглед на живота. Послушайте сърцето си и намерете душевна хармония.

5.Използвайте позитивното мислене за по-добра промяна на вашия мироглед. Осъзнайте всички свои силни страни, наблегнете на тях. Чрез оптимистичната нагласа за себе си и света превърнете недостатъците и сила.

Д-р Едуард Бах съветва хората, независимо дали приемат капките или не, да опознаят много добре себе си, за да могат да осъзнаят чертите, които се проявяват като техни недостатъци, както и онези, които изразяват тяхната сила. Щом търсите грешката първо в себе си и се научите да я откривате, лечението придобива нов смисъл. Борбата вече не се състои в изразходването на енергия в нейното потискане, а в проявяване на воля за развитие в правилната посока. Това е равносилно на поправяне на грешката.

Според д-р Бах, когато се борим с негативните си черти, ние само засилваме тяхното влияние. Обръщаме им внимание, фокусираме се върху тях, а не трябва да е така. Необходимо е да се съсредоточим върху добродетелите си, забравяйки всичко негативно. Дори да е трудно в началото, след това всичко се превръща в един ползотворен навик, чието насърчаване би могло да бъде по-силно с приемане на определени цветни есенции или без тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *