Съвети при подбор на подходящи есенции според проблема

Съвети при подбор на подходящи есенции според проблема

Щом се запознаете с 38-те Бахови есенции, вероятно ще откриете сходства със своето състояние в много от тях. Това затруднява избора на най-подходящите капки за вас. Някои хора дори си взимат капки от цветето, което харесват или просто свързват с любим човек.
Бах определя тези цветя като 38-те състояния на човешката душа или 38-те човешки слабости, защото те са точно такива – негативни черти от характера, които всеки би искал да промени или елиминира. Те дремят в същността на човека независимо от неговата раса, пол, възраст и културата. Просто се проявяват в различно време. Тези черти от характера могат да се открия и в древните митове, легенди и приказки, защото още тогава са съществували. Повечето поуки от тези приказки са свързани с надделяването над тези негативности.

Хората, които предписват комбинациите от цветя, се наричат Бахови терапевти. Те познават човешката природа и могат да преценяват в какво душевно състояние се намира човекът и от какво има нужда. Диагнозата се определя след разговор с пациента, наблюдението и поставянето на терапевта на негово място.

Принципи и граници на лечението с капките на Бах:

1.Вземете капките, когато наистина почувствате, че се нуждаете от душевно лечение и подкрепа в съответната ситуация, в която сте поставени.

2.Терапевтът ще определи точно и ясно какво е вашето душевно състояние и от какви есенции се нуждаете, за да се преборите с отрицателните черти, които са взели превес в съзнанието ви в момента.

3.Бъдете наясно, че ако терапевтът не се спре на състоянието, в което се намирате в момента, и ви предложи капки с много различни есенции, а не такива конкретно за вашия проблем, ще се получи лечение на няколко състояние едновременно. Ефектът от него не е гарантиран, тъй като не се съсредоточавате върху едно нещо, а върху няколко и ефективността е по-слаба. Хубаво е състоянията да се третират едно по едно.

4.Различни цветови есенции в шишенцата взаимодействат с различни аспекти от отрицателния модел на поведение или чертите, върху които трябва да поработите. С течение на лечението това ще ви помогне да разграничавате връзката между отделните душевни състояния.

5.Не трябва да имате очаквания към капките, просто ги оставете да подействат. Едва ли ще усетите резултати в рамките на нощ. Твърде възможно е да не ви повлияят както са повлияли на ваш познат или близък. Всички хора са различни.

6.За да се убедите в резултатите и в собственото си развитие, подпомогнато от капките, записвайте реакциите и усещанията си всеки ден, водете си дневник. Отбелязвайте положителни промени, докато не дойде момент, в който няма да ги приемате като нещо ненормално и ще свикнете с тях. Вече няма да ги отбелязвате, защото за вас ще бъде нещо напълно нормално да се чувствате добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *