8-те заключения, които правят цветотерапията на д-р Бах уникална

Ако обясните на някой, който не познава лечението с капките на д-р Бах, какво представлява то, вероятно ще го сметне за нещо изключително и неповторимо. Тези, които го познават, също го определят като такова. Истината е, че цветотерапията на д-р Бах няма аналог. Това е метод, който работи, използвайте единствено енергията на цветята, които деликатно подсилва силата на човешкия ум, нагласа и съзнание.

Д-р Едуард Бах е бил изключително начетен и мъдър човек. Той е бил хомеопат и бактериолог. Постигнал е силна връзка със своето висше аз. Споделял е идеята на Ханеман, Хипократ и Парацелз, че болести не съществуват, съществуват само болни хора.

Ето кои 8 заключения определят неговата терапия за като единствена и неповторима и които я отличават от всеки друг метод на лечение.

1.Духовенство – методът на лечение и философията на д-р Бах не влизат в рамките на отделната човешка личност. Те се базират на духовната същност на всяко човешко същество, на Висшите сили и измерения.

2.Самолечение – д-р Бах заявява точно и ясно, че хората трябва да опознаят себе си и да поемат отговорност за собствените си действия, насочени към самите тях. Той доказва, че всеки сам е отговорен за своята болест и всеки сам носи лек за нея в себе си. Ето защо няма причина да се страхувате от болежките – ние имаме силата да ги победим.

3.Диагноза от ново измерение – за разлика от всички познати методи на традиционната и алтернативната медицина, цветотерапията на Бах се фокусира единствено върху негативните черти от характера на всеки и работата върху тяхното пренасочване в положителна посока.

4.Избор на цветята – д-р Бах сам изследва и избира цветята, които според него имат най-силна енергия и вибрация.

5.Метод на извличане на цветовите есенции – уникалният Слънчев метод и методът на варенето са двата способа, благодарение на които д-р Бах извлича енергията от цветята. Тези методи се използват за получаване на лекарства с енергийни модели, по-различни и деликатни от хомеопатичните.

6.Деликатен процес на лечение – есенциите не действат агресивно върху човека, а го лекуват деликатно и фино. Те предават позитивната енергия и лекуват човека, предавайки му своите вибрации. Нямат странични ефекти, не предизвикват никаква вреда и могат да се използват в комбинация с други лекарства.

7.Безопасна за хора от различни възрасти – цветотерапията може да се използва и от деца, и от възрастни. Тя е напълно безопасна и не причинява никакви щети. Няма друг метод на лечение, който да е безвреден за всички възрастови групи. Хората реагират на капките, защото те взаимодействат с вибрационните честоти и енергията им. Фокусът не е върху болестта, а върху нейното лечение. Капките могат да ви бъдат предписани от човек с психологическо образование, медицинското не е задължително, тъй като те се съсредоточават върху емоционалните проблеми, от които се пораждат и физическите.

8.Простота на терапията – тя се фокусира върху общото, върху цялото, от което е част всеки човек. Тя дава поглед върху голямата картина и мястото на човека в нея. Тя помага на всеки да види бъдещото си развитие и да се отправи към него с пълна сила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *