За какви физически здравословни проблеми се препоръчват капките на д-р Бах

Освен за емоционални проблеми, капките на Бах могат да бъдат много полезни и при лечението на физически заболявания. Те подпомагат лечението наред с останалите лекарства, които се приемат от човека. Ускоряват оздравителния процес. Това важи за техните по-леки и по-тежки проявления.

Капките на Бах може да се приемат при: вирусни инфекции, астма, алергии, настинка и грип, бронхит, мигрена и главоболие, невродермит, сенна хрема, косопад, обриви и акне, розацея, псориазис, нарушен сън, проблеми с килограмите, проблеми с метаболизма, диабет, епилепсия, хормонални нарушения, гинекологични проблеми, ставни проблеми, проблеми със сърцето, инфекциозни заболявания, слаб имунитет, множествена склероза, болестта на Алцхаймер, стомашни проблеми, високо кръвно налягане, за бързо възстановяване след злополуки и травми, при менопауза, при проблеми с концентрацията и паметта, при разсеяност, при злокачествени образувания, при ХИВ и други. Капките на Бах могат да бъдат от изключителна полза и при хронични заболявания.

Препоръчително е да приемате есенциите и при възстановяване след тежка операция, инцидент или силен стрес, който ви е изтощил емоционално. Рехабилитацията, подпомогната от капките на Бах, би била много успешна.
Според изследвания и наблюдения, при по-голяма част от хора се стига до значително подобряване както на емоционалното, така и на физическото състояние. Това се случва благодарение на силата на цветята да ни накарат да погледнем в себе си и да намерим грешните и негативни модели, които са довели до отключването на болестта. Лек за нея също се намира в самите нас, а капките ни помагат да го намерим и задействаме.

Нещо много важно, което трябва да знаете, е, че много от физическите заболявания са свързани с емоционални преживявания, нагласи и чувства. Проблемите с концентрацията може би са се породили вследствие на страх от наследствено заболяване от този тип в семейството. Проблемите със сърцето може да са заради чувство на вина или съжаление за поведението ви в дадена ситуация или заради това, че не можете да върнете времето и да поправите стореното. Ако се замислите, почти винаги има причина и проблемът се оказва просто физически израз на емоционален проблем.

Запитайте се обаче какво постигате с болестта, какво получавате и какво можете да избегнете, когато не се чувствате добре. Дали не искате да се поставите в ролята на жертва или да привлечете вниманието на всички около себе си.
Тук се навлиза в материя, подходяща за опитен специалист. Неслучайно право да изписват капките имат психотерапевти. Единствено те могат да дадат правилна оценка на поведението на пациента и да му предпишат точните есенции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *