Какво се случва по време на приемането на цветните есенции на д-р Бах?

Всеки човек реагира по различен начин на приема на капките на д-р Бах според своето възприятие, характер, нагласа. Подобрението при някои се наблюдава по-бързо, докато при други настъпва по-бавно.

Възстановяването зависи и от това дали се лекува хронично заболяване или внезапен и временен проблем, чието отминавате би продължило по-кратко време. Ако става дума за нещо неочаквано, което лекувате за първи път като стрес, шок, уплах, вероятно действието на капките ще бъде и по-бързо. Важно е да се отбележи, че според д-р Бах колкото по-малко очаквания има човек за действието на есенциите, толкова по-свободен се чувства и резултатите настъпват по-бързо.

Определянето на подходящата комбинация от есенции се определя на база поведение и протичане на разговор между психолога и човека, който има нужда от лечение. Ето защо, една избрана по този начин комбинация би била с много по-бързо действие от експерименталната такава.

Ето какви могат да бъдат най-честите реакции на съзнанието и тялото при приема на капките на д-р Бах. Реакциите се появяват, за да възстановят равновесието и баланса вътре във вас. Трябва да им обърнете внимание и да си позволите да изживеете всяка нужда, която почувствате.

При лечение, по време на първата седмица, бихте могли да изпитате: липса на апетит за никотин, алкохол, кафе и други; желание за по-често докосване до природата, желание за движение и активен начин на живот; желание за пречистване по всякакъв начин – пост, медитация, къпане, чистене; нужда от изпълняването на все повече задачи от ежедневието, нуждата да се чувствате удовлетворени от това, че сте успели да свършите цялата работа, която сте имали; нужда от повече спокойствие и сън, особено ако до този момент сте имали проблеми със заспиването и съня; чисто усещане за щастие, лекота, духовно извисяване, свобода.

При лечение, по време на първите месеци, бихте могли да изпитате: намирате на баланса в отношенията с околните – както лични, така и професионални; поемане на контрол върху храненето и хранителните навици; другите ви казват все по-често, че у вас се вижда положителна промяна; повече енергия и жизненост, положителна нагласа към света; промяната е изписана на лицето ви; по-силни и ясно изразени емоционални реакции заради осъзнаването на тези промени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *