Как действат капките на д-р Бах

Всяко едно от цветята, от които Бах извлича есенциите си, олицетворява човешко душевно състояние и излъчва определена вибрационна честота спрямо него. Енергията на определеното цвете отговаря на енергията на човека и това конкретно състояние.

В душата на човек се съдържат всички 38 различни чери, които Бах открива в растенията. Те са заложени като добродетели, но с времето се превръщат в негативни черти, които трябва да бъдат контролирани и върнати в първоначалната си положителна форма.

Това изкривяване се получава заради разминаване между душевното желание и разбиранията на отделния индивид. Тогава положителното се превръща в отрицателно. Според това кое е слабото звено се избира и съответното цвете, отразяващо тази характеристика, за да му противодейства. Например, ако човек е загубил увереността в себе си, подходящо за него е цветето лиственица, което е свързано с изграждането на доверие към самия себе си. Приемането на есенция от това растение ще въздейства положително върху енергийното поле на човека и ще върне хармонията. По този начин изкривяването ще бъде изгладено, а самоувереността – възвърната.

Терапията с капките на Бах е свързана с възстановяване на връзката между душата и личността, подобрявайки енергийния поток помежду им. Връщане на изгубената хармония и постигане на баланс. Личността съумява отново да открие своите добродетели и объркането бива напълно изяснено.

Погледната като метод на лечение, цветотерапията е начин за пречистване на съзнанието, постигане на духовна детоксикация. Както при физическото тяло има последици от нездравословна храна, която натоварва храносмилането и цялото тяло, така и при душевността има токсини, които трябва да бъдат премахнати.

Изследванията показват, че връзката между духовното и емоционалното с физическото състояние не би могла да бъде поставяна под въпрос. Стресът и всичко отрицателно намаляват защитните сили на организма и той става по-податлив към болести, инфекции и възпаления. Ако погледнем още по-отблизо, ще разберем, че броят на белите кръвни телца намалява значително при хора с потисната психика и чувство на напрежение. Това е по-трудно да се справите с която и да е болест.

Когато хармонията бъде възвърната, е подобряват и защитните сили на тялото. То е способно да устои на болестта, да ѝ се противопостави и да открие причината за нейната поява. Този принцип доказва още веднъж теорията на Бах, че капките са превенция за душевно здраве, а то от своя страна е отговорно и за физическото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *