Капките на д-р Бах – ползи и приложение

Цветята имат огромна сила и влияние върху човешкия ум. Смята се, че тяхното благоприятно въздействие върху човека е открито още в Древен Китай, където хората са ги използвали, за да се лекуват. Това се доказва още веднъж от един мъдър човек, открил случайно техните полезни свойства.

Може би сте чували за капките или цветните есенции на д-р Бах – безвреден начин за лечение на някои емоционални проблеми и състояния. Ако не сте и ви е интересно какво представляват и за какво помагат, ви каним да останете с нас и да прочетете следващите редове.

В живота си д-р Едуард Бах сбъдва своята мечта да стане лекар и да помага на хората. Скоро обаче разбира, че традиционната медицина не му е достатъчна. Той се впуска в търсене на други начини за лечение не само на физическото тяло, но и на духовната същност на човек. Повече проблеми се коренят именно в ума и той го знае. След години търсене, той намира своето призвание в ботаниката.

Докторът е живял през 30-те години на 20-ти век. Откритието му определено изпреварва времето. Той открива, че диворастящите растения имат силата да лекуват. Изследванията и откритията му са прости, точни и ясни. Неговият труд има поддръжници и последователи в Австралия, САЩ и Европа. Всеки може да използвате есенциите, независимо от пол, раса, възраст.

Лечението с капките на д-р Бах не включва неприятни лекарства и среща с всякакви медици. То е безболезнено, ефективно, приятно. Смисълът му се състои в лечението на ума, което действа положително на цялото тяло и организъм. Есенциите влияят положително върху емоционалното равновесие на хората, подобно на други алтернативни методи като лечение с кристали, с етерични масла, аюрведа, хомеопатия, акупунктура, йога и медитация. Това е групата на приятните и ползотворни методи на лечение, които се фокусират и върху съзнанието.

Капките се извличат посредством воден извлек от цветовете на растението. Прочутият д-р Бах успява да открие цели 38 есенции, всяка от които влияе на различен проблем. Тайната на лечението с есенциите се крие в това, че те повишават вибрационните честоти на човек. Оттам насърчават положителния възглед, успокояват съзнанието и подпомагат лечението отвътре-навън.

Според вида капки на Бах, които употребявате, може сами да определите дозата си. Ако нямате сериозен проблем и може би сте стресиране конкретно в този период от време, може да се възползвате от тях през тези дни, докато се почувствате по-добре. Има хора, които ги вземат с години. Всичко зависи от състоянието ви. Има есенции, които може да се вземат за кратък период от време, както уточнихме внезапен стрес например, има и други, които са създадени за хронични заболявания и се приемат редовно.

Хубавото е, че няма никаква опасност от алергична реакция към цветните есенции. Самите те не съдържат алергени, а единствено енергийната стойност на растенията. Онова, което може да ви подразни, е брендито, тъй като в шишенцето с капките има минерална вода, бренди и положителната енергия на цветята, разбира се.

Ако желаете, бихте могли да комбинирате капките на Бах с други алтернативни или традиционни методи на лечение – от хомеопатия и каквато и да е друга енергийна терапия до прием на лекарства.

Важно е да запомните, че ако страдате от сериозно физическо или ментално заболяване, задължително трябва да се обърнете към лекар. Капките са допълнение към основното ви лечение, което подпомага оздравителния процес. Най-ефективно е използването на капките при емоционални проблеми, негативно мислене и психическо напрежение. Те действат успокояващо, пречиствайки съзнанието. Оттам изчезва и физическата болка.

Капките се приемат вътрешно и външно. Може да разтворите 2 капки в една чаша минерална вода и да пиете малки глътки на определени интервали от време. Този начин е за спешни случаи – внезапни пристъпи на стрес например. Възможно е, ако използвате няколко различни есенции, да смесите 1 капкомер бренди с по 2 капки от всяка желана есенция в шишенце от 30 мл. Допълнете с минерална вода до горе. Пийте 4 пъти на ден по 4 капки. Този начина на приемате е подходящ за продължително лечение.

Може да добавите капки и в кафе, чай, газирана напитка, сок или друго. Капките на Бах не са вредни. Няма опасност от пристрастяване или предозиране.

Имат възможност и за външно приемане – под формата на масажни масла, като добавка към кремове и лосиони, като част от студени или топли компреси.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *