Принципи на терапията с капките на д-р Бах

Принципите на цветотерапията на д-р Бах могат да бъдат изразени и обяснени по различен начин. От значение да бъдат възприети от всеки отделен индивид по начин, който взаимодейства с душата му. Да се разбере, че те помагат и лекуват най-напред душата, осигурявайки ѝ хармонията, от която има нужда.

Миналият век ще бъде запомнен с невероятното откритие на един английски лекар, чиято единствена цел е да помага на хората – д-р Едуард Бах. Той разработвате терапията с цветните есенции, за да обясни по най-простия и лесен начин на хората, че за да се чувстват добре, трябва да имат покой в ума и душата си. Излекуват ли се те, ще се излекува и тялото.

Има хора, които подхождат скептично към този метод на лечение. За тях това е невъзможно или по-точно невероятно. Те не могат да си обяснят действието на тази терапия, макар да не са я пробвали. Има и такива обаче, които са се излекували, именно благодарение на капките на д-р Бах.

Д-р Бах не възприема болестта като нещо лошо. Напротив. За него тя е израз на човешките грешки и начин да ни предпази от още по-големи такива. Тя е сигнал, че не третираме тялото и ума по начин, полезен за тяхното благосъстояние. Болестта не идва, за да навреди, макар че го прави. Тя се явява като червен светофар и знак, че трябва да променим нещо в живота си. Болестта е реакцията от и към собственото ни Аз.

Точно затова д-р Бах съветва да оставаме насаме със себе си всеки ден, дори за кратко. Да изясняваме проблемите и тревогите сами пред себе си. Да открием болката и болестта и да се отървем от нея. Човек трябва да познава себе си, а това ще се случи, ако се научи да общува с душата си, с висшето си Аз, с ума си. Необходимо е да открием грешката, която допускаме, а после да и противодействаме бавно и внимателно.

Абсолютно вярно е, че позитивните мисли водят след себе си положителни събития, а негативните – отрицателни. Ето защо, оптимистът е по-щастлив, жизнен и здрав. Всеки трябва да съумява да открива собствените си блокажи и да ги премахва. Щом умът е свободен, тялото също ще бъде. Според д-р Бах душевното равновесие е основната движеща сила за доброто здраве.

Точно за постигане на хармония са създадени и капки на д-р Бах. Те подтикват към положителна настройка, усещания и мисли. Цветните есенция ни къпят в позитивни вибрации, заредени с чиста енергия. Съдействат за развитието на качествата ни и помагат да притъпяване на недостатъците. Помагат за повишаване чувството на радост от живота и от самото ни съществуване в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *