Тайните в процеса по извличане на капките на д-р Бах

За да успеете да извлечете положителната енергия на цветята, трябва да се духовно извисен, мъдър човек. Точно такъв е бил и д-р Едуард Бах. Той се отнасял с внимание и уважение към цветята, а те му се отблагодарявали със своите чудодейни сили. Този сам по себе си необикновен процес има своите тайни.

Смята се, че всеки път, когато д-р Бах щял да се посвети на извличането на есенции от цветята, той имал определен ритуал. Къпел се, за да свали натрупаната енергия от деня, слагал чисти одежди и разбира се бяла престилка. Преди да пристъпи към извличане на есенциите, медитирал, за да установи хармония с висшето си аз и да успее да възприеме силата и енергията на всяко отделно цвете.

Ако и вие опитате да следвате неговите стъпки, не е необходимо да правите каквото е правел той. Може да измислите свой ритуал. Важното е да бъдете спокойни, в хармония със себе си и да се доверите на природата.

Д-р Бах е извличал есенциите по метода на слънцето. Цветята лесно освобождавали енергията си във водата. Ако ставало въпрос за преждевременно цъфнали цветя или дървесни растения, използвал техниката с варенето.

Методът на слънцето сам по себе си подсказва, че цветята се събират в слънчев ден и по-точно преди 9 часа сутрин. Отрязват се с ножица и се поставят в съд с 300 мл изворна вода, която е добре почистен и дезинфекциран. Самият съд се поставя под яркото слънце за 3-4 часа. Трябва да се приготви и празна, отново чиста, бутилка с вместимост 600 мл. Щом часовете на слънце изтекат, водата се прецежда в бутилката. В същата се добавят и 300 мл бренди, което служи за консервант. Смисълът на този процес според д-р Бах е, че слънцето зарежда водата с енергията на цветята.

Методът на варенето започва по същия начина – със събирането на растенията преди 9 часа сутринта в слънчев ден. Всички участващи съдове трябва да са стерилни. След като цветята се съберат, се поставят в бяла емайлирана тенджера, която се затваря с капак. Добавя се литър изворна вода и цветовете се варят половин час без капак. След като са готови, течността се филтрира, налива се в предварително подготвена бутилка и се допълва със същото количество бренди.

Още нещо важно за извличането на есенциите е цветята да се събират от незасегнати поляни и местности, диви и отдалечени от човека. Хубаво е цветовете да се събират от повече растения, не само от едно. Водата, която се използва за извличане на цветовите есенции, е добре да бъде взета от място, намиращо се в близост до мястото на растеж на цветята.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *