Често задавани въпроси и отговори за капките на д-р Бах

Ето някои от най-често задаваните въпроси за капките на Бах, чиито отговори ще ви е любопитно да узнаете.

1. Възможно ли е пристрастяване към капките на д-р Бах?
Не. Действието на капките е насочено към възстановяване на нарушена вътрешна хармония. Когато това бива постигнато, те спират да въздействат и няма нужда да се приемат. Не съдържат субстанция, към която човек може да привикне. Когато се почувствате по-добре, вероятно сами ще спрете да приемате капките или ще забравите, че шишенцето съществува. Освен физическа, няма как да получите и привързаност на психическа основа. Силата на капките се изразява в обратното – психическа освободеност.

2. Има ли вероятност от предозиране с капките на д-р Бах.
Не. Имайки предвид теориите и работата по създаването на есенциите, е невъзможно да се предозира с тях.

3. Дали съчетанието на есенции е правилно или грешно?
Първо, нека споменем, че може да приемате няколко есенции, не само една. Всичко зависи от състоянието. Що се отнася до тяхното съчетание, има някои, които се комбинират по-добре с други и някои, чието съчетание не е толкова ефективно. То не е грешно!
В случай че съчетавате 6 есенции, от които обаче единствено 3 се комбинират добре, а останалите 3 могат и да не присъстват в комбинацията, ефектът пак ще е благоприятен за състоянието ви. Просто появата му ще отнеме повече време.
Важното в случая е състоянието да бъде преценено много добре, за да се подберат подходящите есенции. Колкото по-точно са избрани, толкова по-бързо ще усетите облекчение на проблема си.

4. Може ли да използваме капките на Бах за превенция?
Да. Ако ви предстои събитие или преживяване, което ви стресира и тревожи, вътрешната ви хармония ще бъде нарушена не само в деня на случката, но и преди нея. Все пак очакването е не по-малко стресиращо. Ето защо, може да приемете капките, когато се почувствате напрегнати. За останалите проблеми се отнася същото. Щом почувствате вътрешен дисбаланс, може да приложите капките според състоянието си.

5. Има ли хора, които не реагират на цветотерапията?
И да, и не. Всеки човек сам определя подходящият момент, в който желае да опита лечение с капките на Бах. Не трябва да се усеща никакъв натиск. Необходимо е времето да е точно, за да се усетите и действието на есенциите.

6. Може ли да приемаме кофеин, никотин и алкохол, докато приемаме капките на Бах?
Да. Дори е препоръчително, тъй като цветните есенции се включват активно в контролирането приема на тези вещества, което е само от полза за вас.

7. Може ли да съчетаваме цветните есенции с лекарства?
Да. Есенциите не влияят негативно върху лекарствата, дори подпомагат лечението още повече. В случай че става дума за по-сериозно заболяване, изискващо и традиционни медикаменти, може спокойно да приемате капките. Това само ще ускори оздравителния процес.

8. Възможно ли е хора с алергии да приемат капките на Бах?
Да. Капките не причиняват алергични реакции. Те не съдържат алергени. Единството, към което организмът може да реагира, е брендито. В противен случай може да приемате спокойно есенциите. Всъщност сред тях и такива, които се използват именно за лечение на алергии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *